Tuesday, March 5, 2019

Case Study of Architect Winston Chu Kum Weng

THEORIES OF ARCHITECTURE AND URBANISM1.0IntroductionArchitect Winston Chu Kum Weng has a middle of 12 nonagenarian ages of working cause in the architecture field. His runner working experience was as an houseman in an established architecture company DP Architects. Subsequently, he worked at that place as a undertake spring for 3 old ages after his graduation. Then, he decided to dis set aparte and further research his c all tolding way, which led him to being the manager of SN junior-grade & A Associates. This finding of his has led him to boom in the field of architecture. disrespect of his immature age, he has manage to carry through umteen immense accomplishments through his plants, which were main(prenominal)ly residential and commercial buildings, both locally and afield such as Singapore, Vietnam and Abu Dhabi.The Amway ( Malaysia ) Sdn. Bhd. headquarter status was nonpareil of Ar. Winston Chus earlier achievements which was completed in the twelvemonth 2009. Located in between the Petaling Jaya residential and concern territory with a entire built-up country of 18,812 metre square, it consists of a storage warehouse block and an stumbleice block. The edifice sits on a train trim next to the Naza World Auto Mall and it consists of sustainable toneistics which reflects Amways desire for a greener and eco-friendly milieus. Many of his theories were successfully incorporated into this peculiar edifice.This undertaking attempts to convey an apprehension of the architects architectural supposition through a direct reflexion and analysis of his edifices. Using architecture as primary text, this undertaking claims that the universe of signifier is non arbitrary but displays an indispensable logic that has the capacity to convey significance. Analytic illustrations are used to queer the conceptual and experiential order of the architecture. In order to understand architecture, one must be cognizant of the conditions within which they are employed.2.0Analyzing Architecture2.1ClimateThe local climate has ever been the most influential facet in footings of architecture. It is hence perceivable that constructing typologies found around the universe are ever really versatile from one another. Climate allows the figure of speecher to peak the resources of the site even without the extant measurings of the site. In other words, the clime is a voluminous lending chemical element in modeling the architectural signifier of the edifice. The Sun subdivision allows room decorators to measure the handiness of the Sun through the Sun Path Diagram. It helps the designer esteem the times of the twenty-four hours and twelvemonth in which the Sun will be available on a peculiar site so that correct consideration of shadowing devices and design options can be exhaustively explored. With wary consideration of the suns way, in that respect would be advantages such as inactive warming and natural daylighting. However , it may work against you by toy forthing blaze or overheating if non considered decently. ( Brown, 2011 )By puting the sun way plot onto the site program of the Amway ( Malaysia ) Sdn. Bhd. render Office, it is shown that the peculiar secret plan of land is in such that the forepart and rear facade of the edifice would lastly have the nobleest sum of exposure to sunlight because it would be confronting west and einsteinium severally whereas the North and south facade would have lower sum of sunshine as compared to it. In most fortunes, designers would prefer to orientate the edifice in a manner where the E and west facade would stem a smaller surface country so that it would cut dash off the sum of solar radiation received, take downing the overall thermic transportation value. Thus, cut downing the energy required for cable-conditioning. However, that is largely non the represent because the facade of the edifice has to be in disembowel with its neighboring context, con fronting the bing chief route which is withal the merely accessible manner to the edifice itself. Therefore, the Amway ( Malaysia ) Sdn. Bhd. render Office is orientated in such that the E and West facade has a bigger surface country.Furthermore, all four lifts of the edifice consists of many floor to ceiling steerowss particularly the west lift despite the spicy sum of solar radiation as it is the front facade of the Amway ( Malaysia ) Sdn. Bhd. Headquarters Office. This was because of the desire of safekeeping Windowss to let for natural daylighting and optical connectivity as these sustainable characteristics reflects Amways desire for a more eco-friendly edifice. Hence, many gaps are uniformly located on every side of the edifice to guarantee that in that respect would be sufficient natural lighting perforating through the edifice, advancing a inactive design while cut downing the habit of nugatory lighting.Despite the hapless determination in the edifice orientation an d conditioning of gaps due to the site restrictions, careful considerations were made to get the better of the high sum of solar radiation received. Aluminum louvres were used as a facade intervention, hang oning conditions protection and ocular showing, lending to the ocular root of the facade every bit good while maintaining the childlikeness design attack of the edifice in head. Large sum of trees and bushs were besides lay to shadow of the sunshine from straight perforating through the window gaps and soften the character of the edifice. It reflects the architects love for nature that was developed when he was facilitate a kid.Furthermore, there is the air current subdivision which allows designers to measure the way, speed and frequence of air current in a peculiar emplacement by month or twelvemonth through the Wind travel Diagram. It helps the designer locate the place of the gaps so that it benefits from the predominating air currents. By puting the air current ros e diagram on the site program of the Amway ( Malaysia ) Sdn. Bhd. Headquarters Office, it can be seen that the features of the turn tailing air currents are rather kindred from all waies. Hence, big sums of gaps were located on all four sides of the edifice to obtain the best result. Most of the gaps are operable Windowss that could be controlled by the user so the prevailing air current can be captured and brought into the edifice to advance natural airing, therefore cut downing the usage of redundant air-conditioning.2.2Architecture Theory modernnessModernism in its broadest definition is modern taught, character of pattern. It emerged in the early 20Thursdaycentury but was non popular until after the Second World War. Modernism was a response to the demand for the new and the different. Modern agencies being up to day of the month. What was modern yesterday, is authoritative for today and will be old, so antediluvian for all the tomorrows to come. Fascinated by the approachi ng engineerings of the production of steel, nut case and concrete, people began to abstain from the usage of decorations, rejecting what they saw and hold it as the absurd shots. The plants of modernism were more trim and lyrical. ( Weston, 1996 ) Many facets of the modernist design still prevail in architecture today. As Mies van der Rohe would state, less is more. Through observation and analysis that was carried out, it can be determined that the Amway ( Malaysia ) Sdn. Bhd. Headquarters Office fits in with the architecture theory of modernism. This is due to the many similarities of the buildings features with the usual features of modern architecture. This architecture theory is believe to be incorporated by Ar. Winston Chu due to his love of simpleness, practicality and elegance, which focuses on more geometric and how the experience of unnumerable is created by natural lighting, airing and the pick of stuffs. First, merely the use of simple and basic geometry can be seen throughout the full Amway ( Malaysia ) Sdn. Bhd. Headquarters Office, whether it is in footings of its lift or floor program. Merely square and rectangle forms can be perceived. Jam Tschichold one time said that the concluding and most minute signifier of a necessary point is ever constructed of geometric forms. Therefore, it visually stressing on the additive 90 grades perpendicular and horizontal lines. The Windowss, columns, beams, roof line are all ascribe of the structural elements that were used by the designer to help in making the additive divine infinite. Second, the changeless reiterate of a simple geometric is repeated to obtain a alone(predicate) signifier. The Amway Headquarters is a alone component itself which is developed by the shimmy of insistent units through alterations in size, constellation, orientation, coloring material and articulation of a basic geometry the square. Third, it focuses on the lucidity of signifiers. The edifice is stripped of all the un necessitate cosmetic elements in order to showcase the architectural design. Merely the needed characteristics are implemented into the design so that the focal point would be on the infinite be aftering itself alternatively of decorations which have no relevancy with the overall architecture. Fourthly, the programs of the Amway Headquarters Office are receptive programs. The thought of an unfastened program is created through the flowing of infinites, accomplishing through the separation of columns where the thought of holding a room as a manner of forming the infinites is non considered. Fifth, the edifice follows the pic where signifier follows map. The designer expresses this thoughts by holding the site and map of the edifice dictate most of the design determinations. It is said that modernist architecture takes inspiration from the edifice itself, and aims to plan for each alone state of affairs to be divine by its intent. Following, industrially produced stuffs such as st eel, concrete and glass is mostly used throughout the edifice. Last, the designer makes usage of the Windowss extensively to convey in natural daytime, particularly the floor to ceiling Windowss. Therefore, integrating the Windowss as portion of the buildings design.2.3User / ClientSite Layout The edifice layout of Amway Headquarters is in such that the side block and warehouse block is separated, merely linked by a span on the first floor to offer permeableness. This is the clients purpose of supplying a clean and unagitated environment for the users and visitants, off from the production noise at the warehouse block. It excessively gives a backbone of spacial organisation, districting the private and public infinites with mention to the degree of noise produced. The lode bay is placed behind on the first floor of the warehouse block, accessible through a incline. The clients purpose was to put the loading country off from where users could hold ocular connexion, as the positi on isnt really delighting. The storage, bringing and packing country are all placed on the same floor so the on the line of mathematical product efficiency would be good. Spatial Layout Public installations were all placed on the land floor of the office block. Office and IT sections are placed on the floors above. The clients purpose was to supply a convenient assistant for all the users. There is a gallery to showcase Amways merchandise and a mini market right next to it that sells their merchandise. Detail of portal The entryway of the Amway Headquarters is a dual storey high reflection which uses merely basic geometry the square. The chief entryway is a larger look while the back entryway is a extra of it in a somewhat smaller graduated table. The clients purpose was to supply an entryway which gives the users a sense of acquaintance, stripped off all the fanciness to be projected as welcoming, ask foring users to near without vacillation. Landscape as pilot burner Zone Plenty of verdures are planted around the edifice to supply noise suspension and effectual ocular barrier between the office block and warehouse block. This is the clients purpose to continue the ocular and environment character of the office block which would pull and promote users of their merchandise. It besides reflects Amways desire for Eco-Friendly milieus. This was because of the clients desire of holding big sums of trees around the site and windows to let for natural daylighting and ocular connectivity as these sustainable characteristics reflects Amways desire for a greener and more eco-friendly milieus. Hence, many gaps are uniformly located on every side of the edifice to guarantee that there would be sufficient natural lighting perforating through the edifice, advancing a inactive design while cut downing the usage of trifling lighting.3.0Decision Need to discourse the designer s theory based on your apprehension of SELF and the 3 FACTORS . Your account have to captu re the first portion of the undertaking and the analysis take note that this is your ain theory of the designer s architecture. Please make non mention to the designer s statement or declaration of his/her theory. Conclude by seting in the draw ( from undertaking brief ) to sum up your theory on the designer.4.0MentionsBrown, G. Z. ( 2011 ) .Sun Wind & A Light Architectural Design Strategies( 2neodymiumed. ) .New Jersey Wiley. Chu, W. ( 2014, April 4 ) . Personal Interview. Chu, W. ( 2014, April 5 ) . Email Interview. Weston, R. ( 1996 ) .Modernism. New York Phaidon.5.0Appendix

No comments:

Post a Comment